logo
Wijngaard Hesselink

      nacht van de wijngaard            Houten fakkels zagen"Achterhoekse Nacht des Weingut"

Sfeervol evenement op zaterdag 15 mei 2010 waarvoor u bij ons kunt reserveren.


Een sfeervolle ambiance, eten en drinken en de onvergetelijke ervaring van een oude traditie. Het is volop genieten tijdens de Nacht van de Wijngaard, een initiatief van de Cooperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. In 2008 werd het jaarlijkse evenement voor het eerst gehouden. Dat gebeurde op verschillende locaties bij wijnboeren in de Achterhoek. Dit jaar staat de Nacht van de Wijngaard opnieuw op het programma en wel op zaterdag 15 mei. Bezoekers krijgen tijdens een gezellig avondje uit op een bijzondere manier gelegenheid kennis te maken met de heerlijke smaken van de Achterhoekse wijnen. We zien u graag op zaterdag 15 mei tijdens de 3e Nacht van de Wijngaard! De terraskachels, vuurkorven en houtfakkels zorgen voor warmte en sfeer.

Programma:
* 20.00 Aanvang (Bij binnenkomst ontvangt u tegoedbonnen)
* Ontvangst met een welkomsdrankje
* 20.45 Demonstratie houtfakkel maken met motorzaag
* 22.00 Spannende fakkeloptocht door de wijngaard met verhaal ijsheiligen (dit jaar meer uitgebreid, wegens de belangstelling hiervoor)
* Tussendoor kunt u diverse wijnen proeven en drinken en genieten van diverse hapjes.Om de sfeer compleet te maken is de smoking Joe BBQ aanwezig voor de vleeshapjes.

Entree: 15 euro (toegang en tegoedbonnen.)
Online kaarten bestellen via de webshop
Reserveren kan telefonisch en per email, bij reservering bent u verzekerd van alle hapjes en drankjes, indien u niet gereserveerd heeft kunt u wellicht ook gebruikmaken van alle hapjes en drankjes, tenzij er zeer veel bezoekers komen.
Tel: 0543562243 of 0641370287


Voor deelnemende bedrijven en meer informatie www.nachtvandewijngaard.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------- Nacht van de wijngaard vorige editie 2009

Een uitermate sfeervol evenement. Zo kan de Nacht van de Wijngaard het beste worden omschreven.

De tweede editie was op zaterdag 16 mei in de wijngaarden van enkele Achterhoekse Wijnbouwers.
Na het succes van de eerste editie in 2008 hebben de Cooperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers besloten de Nacht van de Wijngaard jaarlijks te organiseren en wel op de laatste zaterdag rond de IJsheiligen. Hiermee is een oud gebruik in ere hersteld.

Vroeger werden vuren in de wijngaarden ontstoken om de temperatuur te beinvloeden om bevriezing en schade aan de druivenplanten te voorkomen. Dit ritueel wordt tijdens de Nacht van de Wijngaard nagebootst. Dat gebeurt rond de IJsheiligen, de periode van 11 tot 15 mei, omdat daarna de kans op nachtvorst zeer gering is.

Op het fraai aangeklede terrein worden fakkels en vuurpotten geplaatst. Verder komen er lange tafels en banken, kraampjes, barbecue plaatsen, priklampen en muziek. Culinaire specialiteiten ontbreken natuurlijk niet.

De wijngaardenier vertelt over IJsheiligen. Zo ontstaat een gezellige avond waarbij genieten centraal staat. Belangstellenden zijn op zaterdag 16 mei vanaf 20.00 uur van harte welkom bij de deelnemende wijnbouwers.

Kaarten kosten 15,- Euro per persoon. Daarvoor krijgen gasten toegang tot het evenement en een vijfstrippenkaart die recht geeft op onder andere vlees voor de barbecue, het proeven van wijnen en een fakkel.

Kaarten zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de deelnemende wijnbouwers. Ook is het mogelijk om een arrangement te boeken voor een compleet weekendje uit.


Chefkok Jeroen van der Schee (2009)  Culinairconcept was aanwezig en verzorgde onze hapjes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
INFO vorige editie 2008

Het is een primeur voor de Achterhoek. De eerste Nacht van de Wijngaard belooft een uitermate sfeervol evenement te worden.
Belangstellenden kunnen daarvoor op zaterdag 10 mei terecht bij enkele Achterhoekse Wijnbouwers.


De Achterhoek is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste wijnbouwgebied van Nederland. De Cooperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers maken een unieke streekwijn van hoge kwaliteit onder eigen label. Op de laatste zaterdag voor IJsheiligen wil de cooperatie jaarlijks de Nacht van de Wijngaard organiseren om zo een oud gebruik in ere te herstellen. Vorst is namelijk vooral in het voorjaar een groot gevaar voor de wijnoogst. Na IJsheiligen, de periode van 11 tot 15 mei, is de kans op nachtvorst zeer gering. Om bevriezing van jonge bloesems van de druivenplanten voor die tijd te voorkomen worden tegenwoordig moderne benevelingssystemen ingezet. Vroeger gebeurde dat op een andere manier. Er werden vuren in de wijngaarden ontstoken om de temperatuur te beinvloeden. Die situatie wordt tijdens de 1e Achterhoekse Nacht van de Wijngaard nagebootst. Op het terrein worden fakkels en vuurpotten geplaatst. Verder komen er lange tafels en banken, kraampjes, barbecue plaatsen, priklampen en muziek. Culinaire specialiteiten ontbreken natuurlijk niet. De wijngaardenier vertelt het verhaal van de IJsheiligen en het risico van bevriezing van de druivenbloeisels en er is een demonstratie fakkels maken. Zo ontstaat een bijzondere entourage met warmte en gezelligheid waarbij genieten centraal staat. Voor bezoekers (mensen uit de omgeving en toeristen) is de Nacht van de Wijngaard in de meivakantie een ideale manier om op een sfeervolle manier kennis te maken met de Achterhoekse wijn, die uiteraard uitgebreid geproefd kan worden. Het is de bedoeling om van het oude gebruik een jaarlijks evenement te maken die wellicht over meerdere dagen kan worden uitgesmeerd.


Belangstellenden zijn op zaterdag 10 mei vanaf 20.00 uur van harte welkom bij de accommodaties van Wijndomein Besselinkschans in Lievelde, Wijngoed Kranenburg in Kranenburg, Wijnhoeve Kunneman in Geesteren (Gld.), Wijngaard Hesselink in Winterswijk en Wijngoed Dierkinck in Winterswijk. Kaarten kosten 15,- Euro per persoon. Daarvoor krijgen gasten toegang tot het evenement en een vijfstrippenkaart die recht geeft op onder andere vlees voor de barbecue, het proeven van wijnen en een fakkel. De avond duurt tot middernacht.


Kaarten zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de deelnemende wijnbouwers. Er zijn per wijngaard twee gratis kaarten te winnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wijnbouwer bij u in de buurt.